Полин від бліх: оцінка ефективності та варіанти використання

Січень 2019

Відео: Дети Фауны. Блохи. Как избавиться от блох (Січень 2019).

Anonim

Показване на бълхите в апартамента, за да помогне на пелин Display бълхи в апартамента, за да помогне на пелин. Продуктът надеждно защитава срещу други видове насекоми. Как работи тревата и какво да се направи, за да се постигне максимален резултат?

Принцип на действие върху паразитите

Като отрова за бълхите пелинът не работи. Ако поставите парче върху паразита или го капете с екстракт от масло, няма да има резултат.

В апартамента, благодарение на тревата, се разпространява миризма, изключително неприятна за насекомите. Разбира се, не можете да убивате бълхи, но определено ще напуснат стаята.

Препоръчва се да се използва свеж пелин. Той бързо и ефективно възпира паразитите. Ако нямате възможност да напишете прясна трева, можете да изсушите в аптека.

Препоръчително е да се използват пресни естрагон от бълхи

Метод заявка

пелин се използва за премахване на паразити в различна форма:

 • тинктура;
 • бульон;
 • Прясна трева.

Broth срещу ектопаразити се пулверизира върху стена (1 метър), мебели, етаж, цокли в стаята. С помощта на тинктура, измийте подовете. Бълхите не обичат чистотата, съответно, и мокрото почистване. Ако измиете пода с отвара от пелин, ефектът ще бъде силен. Тинктура от бълхи се разрежда в кофа с вода, след което можете да почистите. В бульона се позволява да се къпят животни с цел профилактика.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни!Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Пелин се използва за отделяне на паразити в различни форми

Подходящ като превантивен в апартамента и свежа трева. Разположена е в местата за натрупване на бълхи в прясна форма или може да бъде смляна на прах и поставена върху местата на концентрация на насекоми.

Ефектът от пелин може да бъде засилен. Използват се други билки за това:

 • евкалипт;
 • мента;
 • мания;
 • Променен кедър.

Срещу паразитите е по-добре да използвате прясно или прясно изсушено растение. Сухите метли дават ефект, но не са ярки.

Тинктурата може да се използва за лечение на животни, птици. Но не е ясно какви паразити вече не харесват - миризмата на трева или алкохол.

Ако в апартамента има животни, те трябва да бъдат защитени от въздействието на паразитите. В това ще помогне на пелин, или по-скоро, отвара. Просто го разтривайте в козината на животното. Тогава насекомите ще напуснат. Важно е да се разпространи тревата върху отпадъците. Клоните се променят, тъй като миризмата се губи.

Пепел (видео)

изглежда Препоръчва се да се постави прясна трева в килери и в стари шкафове. Уверете се, че сте поставили инсталацията във вентилационния канал. Замяната на метлата следва, когато миризмата се загуби.

По-добро растение помага през лятото. През този период паразитите са активни, те са склонни да скочат на домашен любимец.

Ефективни рецепти

Тинктурата на бълхите се приготвя, както следва:

 • Вземете 40 грама пресни листа.
 • Изсипете 2 чаши вряла вода.
 • След това сместа се вари около 10 минути.
 • Ако тревата е изсушена, това отнема 20 грама.

Восък от пелин активно разтрива кожата на животни срещу бълхи

Маслото от растението може да се използва както следва.

 • Той е бутилиран и поставен в различни части на стаята. Фокусът е върху онези ъгли, от които могат да се появят бълхи.
 • Маслото се третира активно и с животинска коса. Тогава паразитите ще се опитат да избягат от жертвата.
 • Но си струва да се има предвид, че агентът може да предизвика алергия към домашния любимец. Препоръчва се първо да се приложи малка доза и, ако е добре, да се проведе пълно лечение.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Една бутилка масло е достатъчна, за да се избегнат апартаменти с 1-2 стаи.

  Можете да добавите парче сапун за пране в бульона. Получено решение е препоръчително за измиване на пода.

  Оценка на ефективността

  Тревата наистина помага. Миризмата й може да изплаши не само бълхите, но и други насекоми:

  • мол;
  • Мравки;
  • хлебарки.

  Миризмата на пелин е в състояние да изплаши не само бълхи, но и други насекоми

  В селата виси метли цели билки в стаята не летят мухи. Но те не могат напълно да унищожат паразитите. За разлика от инсектицидите, билката е напълно безопасна за здравето. Ако насекомите вече са навити, ще бъде трудно да ги изгониш. Ако не, пелинът може да се бори срещу появата на паразити.

  Възпиращият ефект се постига благодарение на специално етерично масло, концентрирано в листа, стъбла, цветя. Поради това тревата се използва дори и при готвене. Ако действате правилно, всяка форма на растението ще даде добър ефект. Препоръчваме ви обаче да прочетете статията, публикувана на нашия ресурс, която подробно описва как да използвате етеричното масло от Artemisia за борба с домашните насекоми.

  Доставка и съхранение

  Растението, наречено пелин, изглежда като малък храст. Тя е доста плътна, има светлозелен цвят. Има един или повече издънки. Листата се отрязват. На поляната е лесно да се определи с характерната си миризма.

  Маслото от пелин се използва при готвене

  През лятото тревата може да се събира и изсушава. Но най-ефективно е да се използва прясно растение. Увеличете ефекта от комбинирането с танците. В градските жилища можете да слагате мента и мащерка заедно с пелин. Ако желаете, горчива билка и може да бъде заменена на всички.

  Въпреки факта, че паразитите не харесват миризмата на растение, това е приятно за човек и напомня за лятно поле.

  Пълно решение

  Горчивата трева може да се използва в комбинация с Aire и чесън. Например килимите се обработват със сол и сода. След това вратите са заключени в стаята и "Dichlophos" се пръска. В резултат на това насекомите започват да търсят места, където можете да се скриете. Вече трябва да лежи подготвената трева. В резултат на това паразитите не могат да влязат в пукнатини, первази или мебелни тапицерии и съответно ще умрат.

  Предпазни мерки

  Когато събирате трева, трябва да знаете, че това е силен алерген. В прашеца има специален фактор на пропускливост. Това прави опрашването по-лесно. Но също така помага да се гарантира, че поленът преминава свободно през лигавиците на дихателните пътища.

  Когато събирате пелин, трябва да знаете, че той е силен алерген

  Цъфтящите растения са от юли до средата на септември. По това време и може да има алергия. Неговата интензивност зависи от интензивността на цъфтежа. Особено тежки прояви на болестта смущават хората по време на ветровито и сухо време.

  Симптомите могат да бъдат различни.По принцип може да се появи бронхит, алергичен ринит, отит, синузит и понякога бронхиална астма. Изолирани синдроми също рядко се появяват. По-често е тяхното съчетание. Например, риноконюнктивит или бронхит се появяват при риноконюнктивен синдром.

  Ако сте алергични, не трябва да събирате трева със себе си. По-добре е да отидете в аптеката и да купите крайния продукт под формата на масло или сухо растение.

  Как да се мотае бълхи в апартамент по народни начини (видео)

  Пелин от къщата можете да извадите паразити. Но като отрова растението не работи. Тя не може да убие, но изплаши едно насекомо. Паразитите не могат да устоят на миризмата на лекарството и да се опитат да избягат. Растението може да се използва като трева, масло, бульон, тинктура. Във всеки случай методът на прилагане ще бъде различен. Но най-добрият ефект е даден от прясно растение. Добър ефект е използването на билки в комбинация със сода и аерозоли. С изчерпателна борба да се отървете от насекоми може да бъде много бързо.